Tuesday, December 6, 2011

Rezeki Alllah...

Rezeki berpuasa sunat 10 Muharram hari ni.... 

Pertama; hangout dengan cuzzy. Dah lama tak exercise hancurkan lemak secara window shopping. Tapi silap besar la My Prince baru bank in kan duit bila aku aku dah selamat sampai kat rumah. Muehehe.. Kalau tak, takde la istilah window shopping tu. 

This cuzzy ni, jarang sangat aku jumpa sejak dia kerja as a nurse di JB. Dulu-dulu kami rapat. Sebab sama umur. Selalu sekelas. Then tadi dapat keluar sama-sama, best sangat. 

Tapi kannnnn, pelik betul. Aku rasa aku dah gemuk. Badan pun rasa berat semacam. Tapi tadi aku timbang kat Watson, berat aku still 60kg. Berat dosa kot???? Uihhh, serammmm. Hmmm, agaknya badan makin hilang stamina kot. Maklom la, lama sangat berhibernasi. 

Tadi tu cuzzy ajak aku teman dia ke bandar sebab nak suruh aku jadi GPS. Cehhh, padahal baru berapa tahun dok JB, dah buat-buat lupa selok belok bandar Jerteh nih. Hehe... Malam ni dia dan family akan bertolak ke Perak untuk convo. So tadi gi beli barang la. 

Dah settle semua, sempat jugak masuk survey kereta di Proton. Hmmm, bestnya keta baru. Selesa je. Huhu... InsyaAllah kalau ada rezeki. Amin.

Pastu, angin orang puasa mengidam kot, aku gi beli X-Meal Zinger Deluxe. Tapi sampai sekarang tak makan pun. Simpan dalam peti, makan esok je la. Hahaha! Nafsu, nafsu.... Pastu boleh tak aku termengidam nak makan biskut Julie's Peanut butter tu.. Puasa punya pasal. Padahal sampai sekarang pun perut ketat lagi... Simpan esok je la biskut tuh. Hehehe..

Tadi balik aje dari bandar, terus ke rumah cuzzy. Dia ajak berbuka di rumahnya. Lagipun mak dia (mak sedara aku which is kakak sulung umi -umi anak no 2) masak asam pedas ikan uolllsss. Harus la aku tak tolak. Tapi sebab dah lama sangat masak sendiri, tak senang duduk aku kat ruang tamu sambil tunggu mak cik aku tu masak. Ase kesian je. Maklum la, dah lama tak merasa masakan bonda nih. 

Hmmmm, best giler asam pedas mak cik aku tu. Tak de lauk lain pun xpe. 

Rasa macam umi ada balik bila makan orang masakkan and hidangkan camtu. Isk, rindunya kat umi. Btw, 1 Disember lepas genap 100 hari umi kembali ke rahmatullah. Sumpah rindu umi. Alhamdulillah ALLAH kurniakan aku banyaaaaaakkkkk sangat kenangan bersama umi terutamanya di saat-saat terakhir umi. Alhamdulillah. Terima kasih Allah.

Ase nk jogging je.. Tapi xbest sorang-sorang.. Lambatnya kerja. Kalau dah kerja, turun naik tangga, berkejar ke kelas itu ini, rasa la jugak berstamina sikit. Dah 7 bulan... Hmm, ALLAH tahu yang terbaik. InsyaALLAH.

Alhamdulillah, thank you ALLAH.

2 comments:

marinahunny said...

60 kg tu berat yang oi..hahaha kata org plak..

Miss Polaris said...

tp tu berat normal eg kak. hehe.. zmn2 kegemilangan dulu pnh cecah 64 tau. haha! ngeri btul. tp klu nk kwen tu, hrp2 la dpt berat 55kg. Aminnnnn... hehe.. kak na lg kurus dr eg ke? malunya bini org lagi kurus dr ank dara. huhu..