Thursday, December 15, 2011

Short and sexy

Dah dua minggu abah dalam mood membeli udang. Tiap kali beli lauk, mesti udang. Udang laut la, udang sungai la, udang kecik la, udang besar la. Jenuh la aku dan kak long bergilir-gilir masak. Kari udang la, goreng kunyit la. Tapi semua makan sikit sorang je. 

Pastu Jumaat lepas buat kenduri tahlil untuk umi. Banyak la lauk dalca daging, ayam masak merah yang berlebihan. Kak long paketkan dalam plastik untuk sekali masak. Simpan dalam peti. Pastu jenuh la pulak aku buatkan nasi biryani la, nasik biasa la untuk di makan dengan lauk berkenaan. Siap try buat umai udang lagi. Tapi geram tengok nasik dan lauk  yang macam tak luak.

Hari ni abah cuti, aku paksa abah gi beli ikan dan sayur. Dan hidangan lunch hari ni ialah sayur air sawi campur carrot, bawal goreng, sambal belacan, nasik panas. Fuhhh, bertambah sorang-sorang makan. Huhu! Muak rupanya dengan lauk mewah-mewah dengan lemak ni rupanya. Hehehe.. 

So, the simple menu is always win our hearts. Cehhhh.... 

Bak kata Dr. Norain, short and sexy. Simple dan sedap. 

Baru aku rasa puas walaupun makan sepiring je nasi.

No comments: