.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, December 31, 2011

Sorotan 2011

JANUARI

Memulakan latihan mengajar di SMK Bukit Naning, 24 Jan- 22 April 2011.


FEBRUARY

Perkahwinan my last maternal auntie


MAC

- Pengalaman pertana menyambut ulang tahun kelahiran dengan berstatus tunangan orang.
- Wedding Erah Shahirah.
- Kemalangan di Muadzam Shah


APRIL

Tamat latihan praktikal.


MEI

- 1 Mei, meninggalkan Muar.

- 8 Mei, sambutan hari ibu untuk umi. Yang terakhir....

- 24 Mei, Keputusan mammogram test umi keluar. mammogram test dilakukan pada akhir Feb, and the next appointment was 15th March, tapi last May baru kami ke HUSM untuk mendapatkan keputusan ujian. dan Umi disahkan menghidap kanser payudara tahap 5.


JUN

- Takde aktiviti lain selain menghadiri majlis perkahwinan kawan-kawan. Kak Zu, Ghan, Siti.

- 28 Jun, umi mula berubat di Kandis.


JULAI

Mula jaga Amani Nasuha


OGOS

- 1 Ogos bersamaan 1 Ramadhan

- 13 Ogos, bawa umi ke klinik sebab umi dah beberapa hari demam

- 21 Ogos, umi dah seminggu lebih demam. Tak larat. Mata kuning, kulit kuning, gusi berdarah, urin pekat, badan sembap, perut kembung.

- 22 Ogos, bawa umi ke Hospital Jerteh. Di masukkan ke wad. Malam terakhir umi makan nasi dengan penuh selera.

- 23 Ogos, umi makin tak larat. Ke tandas dan ke bilik mandi pun perlu berkerusi roda. Selera jatuh merudum.

- 24 Ogos, keadaan umi makin teruk. Aku perlu memandikan, menyabunkan dan menyampu rambut umi.

- 25 Ogos, tengahari, umi dikejarkan ke HUSM. 7 jam di unit kecemasan HUSM, pukul 11 malam baru dimasukkan ke wad setelah melalui pelbagai ujian dan diagnosis.

- 26 Ogos 2011, tepat jam 1.40 pagi. Bersamaan 24 Ramadhan 1432 Hijrah, umi menghembuskan nafas yang terakhir dalam pelukan aku. Al-Fatihah, umi.

- 30 Ogos bersamaan 1 Syawal, Aidilfitri tanpa seorang umi...


SEPTEMBER

- 16 September, Mr. & Mrs. Polaris' 6th anniversary.

- 26 September, Happy 48th Birthday Umi, semoga sentiasa berbahagia dan sejahtera di sampingNya.

 
OKTOBER

- 18 Oktober, konvokesyen DPLI 2010/2011 di UPM.

- 21 Oktober, hadiah konvo from uncle, Sony Ericsson Xperia X8.

 
NOVEMBER

- 11/11/11 Wedding Ellen

- 22 November, interview

 
DISEMBER

- 12 Disember, My Prince has been warded for the minor injury at the workplace.

- 16 Disember, permohonan pertukaran Ujrah PTPTN berjaya. Menang cabutan bertuah GEMS Impact Study Questionnaire (GIS-Q). Bakal dapat iPod Nano.

- 22 Disember, keputusan PMR keluar. Nina dapat 7A 1B.

- 25 Disember, menghadiri kenduri aqiqah future nephew di KT. With my Prince's family.

- 25 Disember, First Engagement Anniversary. Kata my prince, "InsyaALLAH yang pertama je yang. Yang kedua nanti, kita dah kahwin." Ye, insyaALLAH. Aminnnnn....

- 26 Disember, iPod Nano dalam genggamanku.


Tu je la pengalaman-pengalaman sekitar tahun 2011. Dah lama ada dalam draf ni. Ternanti-nanti nak buat ending. Kot-kot la something sweet. Tapi, nan ado.... I wish for the miracles in 2012 and onwards, insyaALLAH. 

2012, please be nice to me.

Ehhh, entry azam baru tak up lagi ni. Ade kerr? Muehehe..

No comments: