.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, February 3, 2012

Rindu umi

Seriously, i missed my mom so badly these few days. 

Rindu nak mengadu macam-macam dengan umi, 

Rindu nak peluk cium umi.

RIndu nak habiskan kredit dengan bercerita dengan umi. 

Rindu masakan umi. 

Rindu nak umi buat itu ini (org kelantan cakap: rindu nak 'ngerak' dengan umi)

Rindu nak tido peluk umi. 

Rindu nak tengok umi senyum. Yes, my mom suka senyum je. Jarang dengar dia gelak ketawa besar2 macam anak dara dia nih. Hehe... 

Tak tahu kenapa kebelakangan ni, rindu sangat dengan umi. 

Tengah study di meja guru, tetiba rasa rindu tu crossed my heart, terus bergenang air mata. 

Tengah tulis daily lesson plan dalam buku rekod, tetiba rasa rindu tu crossed my mind, terus bergenang air mata. 

Tak kira dah sapa yang tengok. Memang truly menangis. 

Gosh, hard to explain. But those were true. 

Apatah lagi kalau lepas solat. Time nak tido. Memang merambu ramba air mata. 

Dont know why i just felt touching easily these few days. 

Mungkin sebab dah terfikirkan komitmen lain. 

Orang kata kalau teringat sangat, mungkin sebab tak cukup sedekahkan bacaan Quran untuknya. Tapi aku baca Quran tiap malam untuk umi. Tiap hari. 

Hmmm, mungkin umi sedang rindukan aku kot. Sebab masa balik bercuti minggu lepas, aku tak sempat menjejakkan kaki melawat makan  bonda tercinta. Bukan aku sengaja. ALLAH sedang berikan aku cuti. Hmmm, umi, rindu umi sangat.....

Only those who experience this before can understand my feeling. 

Felt empty without the warm of mother's touch...

Semalam pun, tengah bercakap dengan My Prince, sedu sedan aku menangis mengadu. Sampai dia di sebelah sana pun turut sebak. 

Sorry dear. 

Tetiba dia cakap,"Takpe la yang. Dah nak kawen dah."


Ehhh, motip? Takde kaitan pun yang....



Ya ALLLAH, teringinnya nak berbual berbincang tentang persiapan kahwen dengan umi. 

Taknak settlekan semua ni sorang-sorang without her~ 




But ALLAH loves her much more. Yes, aku redha~

1 comment:

zonann said...

mungkin sebab egee dok jauh, rasa lonely sikit tu yg asyik teringat je.nanti kalau teringat, sedekahkan al-fatihah..mungkin dia pun rindu kat egee..