.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, February 1, 2012

Teaching english

Ok, memula dapat tau aku kena ngajar English form 1 and 2, memang giler menggelabah. Gelabah yang serius punya. Sebab aku tak tau nak ngajar bahasa. Dengan terms, grammar, sentence structure, short essay, literature. Memang tak tahu nak raba tang mana bila nak mula mengajar. 

For the first class, memang berterabur aku mengajar grammar. Tapi sumpah aku study giler sebelum mengajar. Hehe.. Sebok kacau Sir Najib and Cikgu Roslina. Tanya dorang macam-macam. Tapi perlahan-lahan aku dah mula nampak jalan in teaching English. Dah faham sikit kehendak soalan, struktur soalan. 

Rasa la lega sikit. Then for the 2nd class, pengajaran dah agak sistematik sikit. Ajar grammar. 

Tapi hari ni, 3rd class. Ajar dorang buat guided writing. Kecewa kembali. Huhu.... Tak reti nak ajar!!! Tulun tulun!!!!!! Hmm, kena teruskan pertapaan dengan Sir Najib. Cekgu-cekgu kat situ cakap Sir Najib tu terer. Sebab rrsult English naik lepas dia datang. Ye la, dah bidang dia. Mesti la dia terer. Takpe, kita kayuh pelan-pelan. 

Semoga dipermudahkan ALLAH. Amin...

3 comments:

marinahunny said...

Plis ticer may ai go out..hehehe

zonann said...

huu jauh benor lompat bidang dik..anyway goodluck k!

zonann said...

jauh benor lompat bidang tu dik..hehh mcm kakza dulu2 menggelabah jugak..xtau nak strat dari mana..huwaa