.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, April 17, 2012

Anugerah terindah

Sukar untuk diungkapkan dengan kata-kata. 

Hanya kalimah syukur alhamdulillah yang mampu terucap. 

14 Mac kami bernikah, 18 Mac ulangtahun kelahiran aku, 7 April ulangtahun kelahiran Mr. Polaris, 15 April kami menerima berita kematian datukku dan alhamdulillah 16 April aku disahkan mengandung. 

ALHAMDULILLAH....

Hadiah birthday kami dan juga pengganti arwah datuk. 

Datuk seoarang bekas imam dan namanya Shafie. 

Semoga anak ini bakal menjadi pengganti Imam Shafie ini. InsyaALLAH. 



Bercakap soal naluri seorang bakal ibu, sebenarnya i had a feeling that i am pregnant bila period tak datang pada waktu sepatutnya. Dan bila bangun pagi atau tersedar malam, kepala terasa berat. Selera makan bertambah. Yes, 3 minggu selepas pernikahan, berat aku naik 4.5 kg youuuu!!!! 

Dan Ahad lepas, bila aku berdiri lama di sinki membersihkan sotong dan ikan, aku rasa susah nak bernafas. Sedikit semput dan sangat tak larat. Dan i had to lay on the bed for 3 hours baru badan rasa normal. Masa tu, minum milo pun still rasa perut kosong. Angin kot. 

Then, Mr. Polaris janji akan belikan pregnancy test kit rite before our meet on this upcoming Saturday. Dan aku memang tak bercadang untuk ke klinik di sini. 

Tapi, semalam, waktu aku berdiri di hadapan kelas menyalinkan nota Nouns and Their Preposition di whiteboard, again aku rasa susah nak bernafas. Then, duduk sekejap dan sambung menulis. Tapi still rasa susah nak bernafas. Dan aku terpaksa meminta bantuan seorang pelajar untuk menyiapkan nota di whiteboard. And i ended up menerangkan lesson of the day dengan duduk di kerusi. 

Lepas tu, mengadu kat Mr. Polaris dan dia yang berkeras supaya aku ke klinik. Dan semalam, pergilah aku ke klinik dengan Ila and we got the happy news. Thank you ALLAH... Alhamdulillah.

Tapi, for the first week after our solemnization, ada seorang cikgu which is Alesya's father pernah cakap, rasanya aku dah ber'isi'. Then his instinct was true.

Semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan ALLAH. 

Sedih tak dapat melalui detik-detik kehamilan bersama suami. The shoulder to cry on, the shoulder to sleep on... 

Semoga kami tabah. 

"Anak umi kuat, kan? Kuat macam arwah Tok Mi."

...insyaALLAH... 

Dan bertambah lagi berita gembira bila PT sekolah memaklumkan gaji dari 16 Januari - April akan dapat this 25hb. Ye, baby pun senyum. Rezeki baby agaknya. Alhamdulillah. 

3 comments:

marinahunny said...

tahniaahhhhhhh!!!!! nanti atas pelamin tgh bunting la , jadi lah bunting pelamin hehehe

gadis semasa said...

ok, aku jeles.

Miss Polaris said...

kak na: tq.. tu la.. bby ni.. nak enterprem pelamin n gambo kawen mommy n daddy la pulakkkk... hehe....

lin: jgn la.. nnt kita laga2 perut masa aku sanding. kot dpt aura nnt.. hehe..