.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, April 12, 2012

Trip to Rengis Island

Semalam, cuti sempena Hari Pertabalan YDPA. Apa lagi, haruslah merancang untuk menjelajah Tioman. Kali ni, kami merancang for a trip to Rengis Island. 

Dan kami amat bertuah apabila seorang bapa pelajar kami yang bekerja sebagai Supervisor of Berjaya Resort Marine Centre bermurah hati memberikan pakej trip percuma kepada kami bersembilan bersama seorang baby, Alesya. Sepatutnya, for a trip to round Rengis Island with glass bottom boat, we have to pay MYR 40 each. Nahhh, betapa bertuahnya kami kan... Hehe... 

With Alesya la... sape lagi~

9 of us with Alesya


The Rengis Island. The left side is the glass bottom boat

Us

  Again

Alesya's mommy and daddy
Bahagian yang bercermin lutsinar adalah di dasar kotak warna biru kat atas tu. Alesya sampai meleleh air liur tengok ikan comel-comel kat dasar laut. Penyu pun ada you....

Pemandangan from the glass at the bottom of the boat

The coral reefs

Ok, dah selamat swimming.

Tapi sekejap je swimming sebab arus sangat kuat. Kita tak berkuak pun dah jauh dibawa arus. Kena pegang kejap-kejap kat tali platform tu. Tu pun Ila hampir hanyut dibawa arus. Nasib baik Fizie sempat selamatkan. Tu pun, sampai habis tenaga sebab kena berenang lawan arus untuk tarik Ila ke platform grey tu. Lepas tu, kami rehat-rehat jap atas platform, then ajak the boatman round Rengis sambil tengok ikan cantik-cantik and corals yang masyaALLAH sungguh cantik dan besar di dasar laut melalui cermin di bawah bot.

Tapi sebelum round island, pak cik bot hantar 4 of us plus Alesya ke jeti sebab mereka dah tak larat and mabuk-mabuk. So, cuma kami berlima dengan the English man yang round the island.

Apa yang aku dapat dari aktiviti tersebut adalah, sakit otot lengan dan kaki, pakej bersama sunburnt berbelang-belang di lengan sebab aku pakai sarung lengan berbelang itam dan putih. Aku pun tak sure which part yang membuatkan lengan menjadi burnt, sama ada the white part or the black one. Ye, lengan aku cantik sampai hari ni. Huhu...

Bergambar di kaki bukit Shahzan Villa
Tak dapat bermalam di Shahzan Villa yang berharga RM10,000 for one night, dapat bergambar di kaki bukit pun jadi lahhhhh....





 
 



























































Shahzan Villa












    





No comments: