.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, May 19, 2012

Bahagia

Untuk kali keseratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau yang salah saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata

Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua..



Hmmm, ye, memang bahagia itu kita yang rasa, tak perlu dicerita. Tapi aku nak jugak cakap, kehidupan lepas kawen memang lebih membahagiakan. Sape yang belum kawen, cepat-cepat la kawen. Rugi wei kawen lambat. Hehe.. 

Sekarang memang kami PJJ. Dua minggu sekali je pun jumpa. Tapi duit mengalir macam air. Adat la kan, nak masuk toilet pun kena bayar tiga posen. Apatah lagi nak bayar tiket feri, minyak keta, makan, hotel, baju baru lagi. Kannn?

Tapi betul kata Ustaz Kazim, isteri tak kisah bantal tak empuk, tilam tak Vono, asal dapat tido atas lengan suami. Dapat cium bau ketiak dia, lagi tenang jiwa. Dok gitu Lin? Hehe..

Wei, teringat laki wei! Seksa nak pangkah kalendar lagi 8 hari. Wuwu~

Baju sedondon pertama yang dibeli selepas kawen.
Maaf la, dalam setiap gambar bersama suami, aku pakai tudung yang sama

 I love this tudung so much. Sebab tak payah iron. kofkofkof~~

1 comment:

gadis semasa said...

101% setuju. dulu stress tension susah nk recover sbb mane nk pk stress dlm r/ship lagi kan. tpi skrg rasa mcm senang je sume benda. kalau aku meroyan mrempan ke hape, mlm tu msti tjage dari tdo sbb rasa ade org usap2 muka belai2 rambut, express his concern, kunun nk bg aku tenang jiwa tp xnak tunjuk sgt; perbuatan comel kan? dan bau badan dia yg original without perfume or deodorant is the best perfume ever.