.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, May 14, 2012

Hari Ibu

Semalam ramai dok post Mother's Day wishes kat wall masing-masing. 


Tapi aku tak celebrate pun. Last celebrate hari ibu pun tahun lepas. Nasib baik tahun lepas aku sambut beria. Siap masakkan bolognaise spaghetti, agar-agar santan pandan, and chocolate cake untuk umi. Sebelum ni tak pernah pun celebrate beria. Rupanya itu sambutan hari ibu yang terakhir.... 

And the worst part is, i am no longer a mom. Ok, ni serious sedih. Kadang-kadang macam redha. Tapi as a normal human being, memang aku tak dapat lari dari rasa sedih tu.  Kadang-kadang....

Dia selalu pujuk, 'Takpe la, tak de rezeki lagi. Allah tahu itu yang terbaik..." And it soothes me like an ice on the desert. 

Well, untuk semua kaum ibu,  

SELAMAT HARI IBU. SEMOGA SENTIASA DALAM RAHMAT DAN LINDUNGAN ALLAH DI DUNIA DAN DI AKHIRAT. SEMOGA MENJADI IBU YANG TERBAIK. AMIN.

2 comments:

marinahunny said...

ujian tu tanda Allah sayangkan kamu, bersabar dan bertabahlah. usaha lagi ye, bersyukur lah eg pernah mengandung, blh cuba lagi, mcm akak ni tak pernah lekat pun walau sekali, tertanya2 juga agaknya aku ni xleh mengandung ke w/pun doc kata ok xde apa2, normal dan sebagainya. Tp akak redha je eg, dismamping sentiasa berdoa dan terus berusaha. Duit toksah ckp la, dh beribu habis tapi tak pedulik, sbb kita nak anak sgt kan, brp banyak dan dimana je ada yg blh bantu kami akan gi. setahun dua kawen mmg sedih sgt sbb x pregnant, 1st period pas kwen pun dh nangis teresak2 psl nk anak sgt tp apa kan daya, hanya Allah yg maha mengetahui. Tp skrg ni dh 4 thn dh lali dah, buat dek je, kalu jmpa sedara mara yg mulut longkang, balas la balik dgn longkang jugak hahahhaa, geram jg kan.

Eg takyah la sedih sgt sbb kurang2 dh tau takde problem apa , boleh mengandung kan, so nanti usaha je la, cuma mungkin sbb eg dan mr polaris pjj kan, tp insyaallah sekali sekala jumpa pulun lah hahaha.

don worry eg, eg muda lagi.. insyaallah ada rezeki utk tukar dekat dgn mr polaris nanti. insyaallah.

Miss Polaris said...

tq kak na.... ye, ALLAH menguji tak kan berhenti... mgkin ALLAH xmakbulkan lagi sbb kte blm cukup usaha dan doa. lagi. mne tau ALLAH dah tetapkan nk bg apa yg kita inginkan stelah kita berdoa 1000x and usaha 100x. So mne tau kte bru doa 999x and usaha 99x, kita dah give up. rugi la kan sbb xckup 1 je lagi... so, sma2 kita usaha and doa ye k.na. eg pn doakan yg terbaik utk kak na. K.na x cuba B'young zhullian ke, Juice Perawan ke, Herba kencana ke?