.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, May 28, 2012

Several days before sitting on the dais, ecehhh..

Di carwash pun jadik

Wong Solo

Bajet artistik la nih amek gambo gini nihhhh

Mine ~ Empal sapi penyet
Hmmm, quite manis untuk orang yang tak berapa gemar lauk manis macam aku. Tapi lauk banyakkkk untuk satu set tu. Tak berhabis makan dengan nasik. Sambal adalah mabeles.

Him ~ Ayam penyet
Perghhh, sedappppp.... 
Next time kena amek lauk ni. Perghhh, kecur teringat makan nasik panas-panas dengan ayam penyet and sambal super hot. 

Menari tarian apatah laki haku nihhhh~

Bini gedik nak bergambo, laki tengah drive, gini la jadinya

Hasil shopping ~ Sesi 1
 Percayalah, they cost us less then MYR 1200. Mujur kami langkah kanan semalam. Nilai 3 tengah buat sale gile-gile. Rambang mata i okeh. Pagi breakfast roti canai sekeping, pukul 3 petang pun tak lapar lagi. Shopping punya pasal. Cuba kalau dok lepak kat rumah. Pukul 8 breakfast, pukul 10 aku dah menggagau lapar dahhhh...

Set cadar dari Nilai 3 dan set cadar yang aku beli dari katalog
Yang warna purple tebal tu kami beli dari Nilai 3, RM 35 saje. Dah la comforter tebal nak mampos, kain pun high kualiti, tebal. Jenuh kena perli dengan suami sebab aku beli set cadar dari LA***A tu, dua set RM 300 something. Kain nipis, comforter nipis. Haish, nyesal. 

Our breakfast

Nasi ayam, puding sagu dengan kuah koktail, manggo lassi
Dah 3 hari di rumah suami, hari ni baru masak. Sibuk sangat asik keluar shopping hari-hari dari pagi santak ke malam, pagi tadi baru berkesempatan masak. Sebab lepas breakfast dah nak keluar sambung shopping untuk majlis yang bakal berlangsung lagi 4 hari, maka aku buatkan nasi ayam resipi umi, manggo lassi dan puding sagu yang dimakan dengan kuah koktail. Puding sagu dengan kuah koktail ni favourite abah ni.... 

Alhamdulillah, sejuk hati tengok suami breakfast bertambah. Walaupun lupa beli cucumber dan tomato. 

Puding sagu.

Maaf la, gambar puding agak tak senonoh sebab tukang bawak piring untuk dihidang di ruang tamu dah tibai sambil berjalan. Hehe...

Ok hari ni last day shopping. Hunting for islamic books and handsets for hantaran. Lepas tu kena duduk bersila hadap laki bini kira baki duit dalam akaun. Hehehe... 

Till then, daa~

No comments: