.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, June 29, 2012

Workloadsssss

Perghhh, bertimbun workloads. 

Dah elok-elok ada exam-based assessment system, pi tukar ke school-based assessment system. 

Dah elok jimat-jimatkan kertas, dah kena bazirkan kertas untuk assess one by one student. 

Dah elok-elok cikgu perlu fikir untuk buat kertas soklan ujian bulanan, dah kena fikir untuk assess budak setiap topik pulak. 

Idea sape la yang geliga sangat nihhh? 

Dah la soalan penilaian terbatas. Aku rasa sistem penilaian ni sangat tak praktikal untuk jangka masa panjang. Sangat tak mencabar kebolehan dan tahap pemahaman pelajar. 

Tapi sape la aku untuk kritik buah pemikiran orang-orang hebat pencipta sistem PBS ni.. 

Dalam pening-pening dok fikir tentang PBS, kena fikir tentang PSS lagi. I have to start from zero. Katalogkan buku, kategorikan buku, hias PSS. Hmm, agaknya ni la masa untuk aku mencabar diri sendiri kot. 

Takpe, i'll try. InsyaALLAH.

Dan ni baru selesai menduduki Cambridge Placement Test untuk semua guru BI. Alahai, nak bertest-test la puleekkkk... Macam MUET la jugak sikit-sikit. Cuma tempoh masa setengah jam saje dan takde oral test. Belasah je la... Dah la CPT ni dikira sebagai LADAP. So, haruslah buat jugak.. 

Now dah settle.

No comments: