.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, July 13, 2012

The new entrance to the next step, insyaALLAH

Pagi tadi gigih bangun pukul 4.30 pagi nak siapkan lesson plan yang dah dua minggu aku tak siapkan. Muehehe... 


Memandangkan dah 2 minggu aku asyik dok mengarut mengidam itu ini. Nak makan biskut Famous Amos la, nasi ayam penyet la, pizza Dominos la, McD tu tak yah cerita la.... Danterbaru semalam aku bagitau Mr Polaris aku rasa nak makan buah binjai. Perghhh, sedapnya kalau dapat... Tambah pulak kalau hiri-hiris, tabur garam gula, simpan dalam peti. Perghhhh, nikmat dunia... 


Pregnant ke ni???


Eh, tak la... Instinct kata tak pregnant la yang.... 


Tapi pelik je nak makan mcam-macam ni.... Balik sekolah nanti terus buat PT (pregnancy test) la.


Eh, esok la... Ambik berkat hari Jumaat. Syg ni mcm x happy je...


Bukan tak happy. Bimbang... Kan doc ckp suruh tunggu after 1st menstruation. Tapi kalau dah rezeki, abg happy...




Itu conversation semalam. 


Dan pagi ni, 4.45 pagi, gigih la aku buat PT. And....




TADAAAAAA!!!!




Single line appears 


That single line bringing the meaning that i am not pregnant. 




Tengah siapkan laporan mengajar, tetiba rasa nak ke tandas. Tiba-tiba....




Alhamdulillah, my uterine lining is shedding away.... Right after 68 days after miscarriage tragedy. It means that my endometrial lining is recovered. Alhamdulillah. And now we can plan for another pregnancy. Alhamdulillah, terima kasih ALLAH... 


Terus sms husband. 


"Alhamdulillah".


Punya la lega hati husband. Dan terus ingatkan dia untuk buat sujud syukur. 


Yes, bersangka baik terhadap ALLAH adalah sebaik-baik tindakan untuk merasa redha dan tenang.


And our TTC (trying to conceive) journey is begin.  Semoga dipermudahkan segala urusan.  

No comments: