.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, July 26, 2012

Not so called juadah iftar

Mashed potatoes with mushroom gravy and tempura cheese chicken nuget

Hmmm, ni menu lepas terawih. Moreh katenyaaa. Hehe. Gedik sungguh selera bila berpuasa jauh dari suami ni. Nak masak beria malas. Plus selera tak berapa nak ada bila tengok nasik nih. Tu pun untuk sahur aku paksakan jugak makan nasik. Sesenduk pun tak sampai. Lauk pun takat sup sawi dan kenen lauk simple tapi sedap Kak Yus. Kak Yus tiap hari masak bilis goreng campur bawang merah goreng, campur cili potong, pastu pecahkan telur sebijik, masak sampai jadi scramble egg. Pastu renjis kicap sikit. Perghh, sedap buat sahur. So, hari2 aku sahur lauk camtu.  

Kalau aku xde upload gambar masakan tu maknanya aku berbuka dengan milo panas/ warm Royalmix dengan biskut cream cracker Danone yang super sedap tu sebab xde rasa manis saje. Biskut pun max 3 keping je boleh masuk. Tadi pun sekeping je. Sebab dahaga sangat. Lepas minum B'Young satu sachet baru rasa lega sket. 

Tu yang lepas je terawih terus masuk dapur buat mashed potato dan panaskan mushroom and blackpepper gravy lebih buat chicken chop untuk iftar semalam. Pastu goreng tempura cheese chicken nuget 6 keping. Tapi 3 keping je masuk. 

Cehhh, berganda kalori masuk lepas terawih. Cane nak kurus nih??? Huhu~

Menu semalam
I made them for 4 servings. Untuk kawan-kawan yang mengidam nak makan western. 

No comments: