.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, October 15, 2012

Lagi-lagi potluck!

Muehehe.. sebenarnya dah segan dah nak update entry sebab lately kami macam potluck hari-hari je... Hehe...

Dan menu potluck hari ni adalahhhhh!!!!!



Rojak mamak, pulut lemak dengan serunding dan juga agar-agar santan (takde dalam pic)
Tukang mengidamnya aku! Nasib ada tukang layan nafsu aku. Thank you Ila for de delicious kuah kacang. Aku buat pulut lemak je. Sebab nak habiskan serunding. Tapi kan.... Kuah kacang Ila memang marvelous. Sedap hoihhh! Ni pun aku dah ada niat nak gi mengulang makan rojak mamak for the second round jap lagi. 

Malam tadi punya la sakan masak sampai habis gas. Dah la dah pukul 11 suku time tu. Tapi nasib baik masa tu dah siap masak kuah kacang, pulut lemak, kentang rebus dan nasi himpit. Plannye pagi tu nak goreng cucur sayur, sosej dan tauhu. Tapi gas habis. Lalu zassss! Terus export ke rumah bawah. Nasib baik Kak Roslina sudi gorengkan. Hehe... Tak pasal nyusahkan orang. 

Nanti dah dapat resipi kuah kacang Ila, aku share kat sini.... Sedap hoiihhh! No wonder la aku gemok. Hehe... Asal tersebut di mulut je, mesti dapat makan. Rezeki isteri berjauhan dari suami.... 

Okeh, aku nak zasss ke bilik guru dah ni. Daaa~






Pssstttt: Malam tadi layan movie Snake on A Plane. Di Astro Ria. Tajuk simple takleh blah. Tapi story line..... Perghhhh! Kami yang menonton ni terjerit-terjerit macam nak terkeluar jantung. Well done la encik pengarah filem. Baru worth it dipanggil filem... Takde la macam movie melayu.. Rugi bayar tiket movie. 

No comments: