.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, November 1, 2012

Lamanyeeeeeee....

Phewwww! Lama betul tak update entry. Makin nak habis sekolah ni, makin banyak pulak kerjanya.... 

Dengan PBS nye.... 

Dengan persiapan persembahan students untuk hari guru la....

Dengan menyempurnakan perpustakaan la....

Dengan hati cuak menunggu result eGTukar yang bakal diumumkan esok lusa ni la....




Tapi dalam cuak-cuak tu, gigih jugak la aku trying something new for my students. Dah nasib jadi guru kelas, makanya aku telah men'decide supaya my students membuat persembahan choral speaking. Khelasss kauuu! Padahal cikgu sendiri sehayat hidupnya tak pernah join choral speaking. Haha! Tapi belasah je la labuuuu... Sama-sama belajar dengan students yang tak pernah kenal choral speaking jugak. 


Tapi rasa bangga juga tengok mereka semangat. Pronunciation ok. Even kena tengok text sebab text panjang sangat and masa tinggal lagi 2, 3 hari. Bolehlah tunjukkan kat orang tua tu yang students pulau dan cikgu baru pun BOLEH la.... Tetttt~ Ehhh, terasa riak pulak di sitewwww!!! Not nice, not nice.... 


Oleh kerana cikgu dah lebih dari setengah abad, maka tanpa segan silu aku masukkan part-part lagu veteran dalam choral speaking. Terasa kembali ke zaman sekolah bila dengan dorang nyanyi rangkap-rangkap lagu lama tu dengan baik. Walaupuuuunnnnn. 

'Kumpulan Vit C cikguuu??? Ada jugak ke nama kumpulan camtu....'

' Sape nyanyi lagu Season in the sun tu cikgu? Westlifeeee?????' 

Baiklah, i admit that i am veteran. 

Lagu pertama; I love you - Barney n Friends

I love you, you love me,
We are best friend like friend should be
With a great big hug and a kiss from me to you
Wont you say you lave me toooooo.....

Lagu kedua; Season in the Sun - Westlife

We had joy we had fun
We had season in the sun
But the hill that we climbed
Were just the season out of time....

Last song; Graduation - Vitamin C

As we go on, we remember
All the time we had together
And as our lives change from whatever
We will still be friends forever.... 


PBS pun dah nearly complete. Tinggal lagi nak lengkapkan evidence yang rongak--rongak sikit tu. Then tinggal nak key in data je la. Tu aku tak masuk lagi tengok kesihatan sistem online tu cane. Harap tak hazab mana la.... InsyaALLAH. 

Apapun semoga ALLAH kurniakan yang terbaik untuk kami. InsyaALLAH. Amin... 

No comments: