.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, November 14, 2012

Not so family gathering

Actually, awal minggu lepas abah, mama dan adik-adik datang sini. Bukan la datang ke Nilai, tapi mama plan untuk bercuti di rumah adik-beradik mama di Bangi. Mula-mula sampai sini, mereka menginap di Palace of the Golden Horses. 3D 2N. Mama ajak join, tapinye Mr. Polaris kerja je manjang. Time public holiday pun terpaksa kerja sebab ramai Indian ambil cuti lump sum seminggu. Wajib la yang Malay ni kerja. Sekarang family stay kat rumah adik mama kat Salak Tinggi pulak. Merasa adik-adik aku bercuti sakan time cuti. Time arwah umi ada dulu, takdenya kami merasa bercuti. Maklum la abah kan GB. GB kerja ikut office hour. Abah pulak workaholic. Jarang sangat nak guna cuti dia. Kalau boleh pass pass cuti, dah lama aku mintak transfer cuti dia kat aku. Senang la I nak jumpa laki. Hehe. Ni kiranya adik-adik tumpang tuah mama la. Mama pulak kaki jalan. Untung la adik-adik... Hehe. 

Sudahnya aku terbongkang je dok rumah. Boring yang amat. Tapi malas nak buat kerja. Boleee? Hehe... 

Kemain lagi hari tu masa nak keluar pulau, 1 luggage aku isi bahan untuk buat modul KH and BI form 1. Punya la seksa nak angkat turun naik feri. Bapak beratnya. Sudahnya, bukak pun tidak. 

Oleh kerana aku rasa bersalah tak dapat join mereka bersuka ria, maka aku booked tiket Sky Fall. Tengok ramai-ramai best jugak. There were 8 of us then. 

Lepas tu tak tau dah nak plan apa lagi aktiviti bersama-sama. Mama kemain lagi plan itu ini. Pergi KLCC, round Putrajaya, swimming dekat pool. Semua tak dapat anakanda join sebab suami anakanda bajet workaholic. Hehe. 

Tapinye malam tadi, lepas Mr. Polaris balik kerja pukul 7 pm, terus bersiap-siap nak join family ke Senawang. Pay a visit ke rumah sepupu arwah umi. Last-lastnya baru tahu, rupanya kami duduk sebaris dengan sedara kat Taman Semarak ni. Pi mai, pi mai, tang tu jugak rupanya. Hehe. Kecik nau dunianya. Rupanya colleague Mr. Polaris jugak. Siap pinjam tangga segala. Sedara bau-bau bacang rupanya. 

Dan aku kat rumah yang tak tau buat apa ni, kemain bajet boleh berjimat cermat bila jarang keluar rumah. Sekali aku addicted dengan online shopping pulak. Dah 5 barang dah aku beli. Yang last ni dah kena warning. Muehehe. Orite, orite... tak online shopping dah untuk bulan ni... Huhu..

This weekend family nak balik. Tak tahu nak plan apa lagi aktiviti bersama. Minggu depan meeting PBS di Muadzam Shah pulak. Dan kami dalam proses cari rumah sewa. Kalau dah ada rumah, boleh la ajak adik-adik tido umah kami pulak. Bestnya berangan. Huhu... 

No comments: