.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, November 17, 2012

Sesekali begitu, best jugak...

Khamis hari tu, cuti 1 Muharram kan? Tapinye Mr. Polaris tak dapat cuti. Kerja pulak 7am-7pm. Sentap kejap aku dengar. Tapi nak buat cane kan. Dah kerja. Dia kena cover kerja pekerja india yang bercuti straight seminggu. 

Oleh sebab aku ni masih lagi menumpang kasih di rumah bujang dia, dan kawan-kawan dia pulak bercuti, terus di eksport nye aku ke rumah mak saudara belah mama di Saujana Impian. Kebetulan abah, mama dan adik-adik datang bercuti ke sini seminggu. 

Merasa la tidur peluk Aleya malam tu. Pagi-pagi 1 Muharram tu key in  kan data PBS. Ada 2 kelas lagi belum siap key in. Guna broadband. Perghhh, bercinta nak save data. Asyik la kena tendang keluar sistem. Sekali pak lang suruh guna unifi dia. Phewww, lajuuuu. Kejap je siap key in. Terus save result in pdf format. Settle. 

Lepas breakfast, mama ajak jalan-jalan ke Putrajaya. Boleh la... Mula-mula pergi kat tasik tu. Mama plan nak naik cruise. Tapi tengook kat tasik, "Ehh itu je ke cruise nye?" Mama pun terkejut. Itu bukan cruise, itu sampan! Muehehe... 

Tapi pergi jugak cari kaunter. Tengok bayaran, RM 30 for adult if guna mykad. 

Aku terus cakap, tak yah la mama. RM 30 tu kalau naik Bluewater, cukup dua jam dah sampai Tioman. Haha! Membazir je takat nak pusing-pusing dalam tasik. 



Lepas tu pergi Wetland. Bila dah sampai..... 

Wetland
Aiiii, ini je Wetland nye? Untuk aktiviti kayak, mancing. Alaaaa.... Nama kemain lagiiiii.... 

Ok, then next destination is Alamanda for lunch. Tapi sesekali adik-adik datang kakak pun belanja la tshirt sorang selai. Kat Reject Shop je pun. Tapinya RS is having the year end sales. Giler kejap aku tengok baju murah-murah. Tapi rembat selai je pun sebab tak mintak izin dengan Mr. Polaris pun. 

Ok, dah settle semua. Zasss, gi carik nasik. Lapoooo.... Sejak cuti, hari tu la pertama kalinya aku rasa berpeluh dan lapar. Sebab kat rumah Mr. Polaris ni, aku jadi beruang kutub. Pagi-pagi bangun minum Milo yang dia buatkan. Pastu terperap je dalam bilik hadap lappy. Pastu pukul 12.30 dia bawak balik nasik. Settle nasik, aku tido. Pukul 3.30 petang dia balik, bawak gi jalan-jalan. Makan lagi. Pastu balik rumah rehat, tido. Acane tak gemok.. Hehe. 

Me and Mama
Aku upload gambar n dalam FB, terus kawan-kawan cakap muka aku n mama sama. Sama ke?? Pandai abah pilih. Aku tengok muka mama memang ada iras dengan atok belah arwah umi. Pastu ada pulak sepupu yang komen kata mama ada iras arwah umi. Sebab tu abah terpikat kot. Dah jodoh..... 

Hmmm, rindu umi. Al- fatihah... 

Dulu aku janji lepas kerja nak bawak family pergi bercuti di Cameron Highland. Tiba-tiba mama cakap mama dah plan nak ajak kami sekeluarga bercuti di Cameron Highland cuti hari Krismas nanti. Terus la aku bersetuju. Tapi mesti sedih sebab umi tak ada bersama.... 

Kesimpulannya, untuk nampak relevan dengan tajuk, maka aku simpulkan sesekali dapat bersama keluarga tanpa perlu fikir nak drive, nak spend money best jugak. Rasa bujang kembali. Hehe.... 

Ehh, btw semalam dah jumpa rumah sewa. InsyaALLAH minggu depan kami masuk. Weee, tak sabar nak duduk rumah sendiri... 

No comments: