.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Friday, January 4, 2013

Premium Beautiful~ 2nd review

Hmmm, dah 3 hari sesi persekolahan bermula dan sudah 3 hari jugalah aku memakai PB secara konsisten. Biasanya aku akan pakai pada pukul 6.30 pagi dan akan bukak pada pukul 3.30 petang. Tapi oleh kerana PB ni bila dah lama pakai dia makin rasa tersangat la best, selalu rasa sayangnya nak bukak PB bila jam dah pukul 3.30 petang. Ye la, memang la boleh pakai hingga ke malam, tapi nya aku nak la jugak basuh atau anginkan PB tu sebelum ulang pakai keesokan harinya. Kannnn.... 

Memang mula-mula kita rasa ketatnya PB ni. Ehhh, kena aku punya 'harta' nampak 'lumayan' jeee.... Tapi bila dah seminggu pakai, lemak-lemak yang merata kat badan, bawah lengan segala tu dah masuk ke dalam cup long bra dan ada yang dah kalah berperang dengan infa red tu, maka alma-lama kita akan mula rasa, eh, harta aku dah nampak normal dah bila pakai PB. Dan body posture look very good. 

Dan yang paling aku suka bila pakai PB ni kat sekolah adalah badan rasa ringan dan kemas je nak turun naik tangga, berjalan dalam kawasan sekolah dan semasa mengajar dalam kelas.Tak cepat penat, tak panas, tak sejuk. Tak kisah bagaimana pun cuaca. 

Hari ni sebenarnya tak nak pakai PB sebab semalam ingat nak basuh, tapi cuaca mendung je. Tapi bila pakai jubah, rasa gayat sebab rasa badan longgar. Bolee gitu? Hehe... So, sebab waist nipper tak de direct contact dengan kulit semasa pakai sebelum ni, maka aku pakai waist nipper je hari ni. Tetap rasa kemas perut. Tapi lagi best la kalau pakai full set kan. Dan lagi best bila pakai PB, kurang rasa lapar sebab compartment perut dah jadi sempit. Sekarang ni pagi kat sekolah aku akan bancuh Chocolate Milk Dutch Lady Easy Mix tu segelas.Then pergi kelas. Lepas tu dalam pukul 11 pagi aku makan heavy meal. Pastu kenyang sampai ke petang. Malam minum2 air panas je la. Sekarang ni memang suka minum chocolate milk Dutch Lady. Minum panas2, buat tak manis sangat. Perghhh, kenyang sampai pagi esok. Tapi kadang-kadang kalau housemate masak, aku belasah jugak. Hehehe.. 

Penghadaman pun lancar.Ye, memang ramai yang bagi alasan tak nak pakai Long Bra sebab breast nampak lumayan, tapi betapa ruginya mereka sebab tak faham yang lemak tu nanti akan blend well dengan badan selepas kita pakai PB dan akan back to normal after few days of wearing PB. 

Begitu jugak ada yang cakap, "Leceh la pakai long girdle and waist nipper gi kerja. Susah nak gi tandas." Ya ALLAH, apalah sangat kita ambil longer time in toilet sedangkan benefits yang kita dapat dari pemakaian long girdle and waist nipper tu sangat la banyak. 

Lepas tu ada jugak yang komplen, berat aku tak turun pun lepas pakai PB. Cuba check on your inches. Mesti kurangggg!


So, do contact me for further details and payment schemes based on your budget. 
My tagline is "EVERYBODY CAN WEAR PB"

No comments: