.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Thursday, March 7, 2013

My first GLOW, lets GLOWing~

Alhamdulillah, hari tu, 2 Mac 2013 berpeluang menambah ilmu bisnes dengan menghadiri Green Leader Orientation Workshop di Atcen Learning Centre, Damansara. Banyak ilmu yang dikongsi oleh para leaders. Dan paling best dapat jumpa ramai rakan baru. 

Sesi pertama: FAQ by CDM Shaliza Aziz

Makcik Bulat

Perkongsian ilmu dari CDM Sha Khalid
 Cerita tentang Sha Khalid ni paling aku suka. Very inspirational. Kecik je CDM Sha ni, tapi semangat besar, berapi membara, berkobar-kobar gitu. She was a software engineer in IBM. And she only takes about 1 year and a half to become a CDM. Not only that, dia dah la keja full time as engineer, mother of two, with no maid and duduk nun jauh di Rawang. Untuk berjaya mesti banyak melakukan pengorbanan. Tak boleh la duduk depan computer harap-harap ada customer datang kat kita. :D Anak Felda ni dari Johor, dulu pakai Viva je now sudah bergaya dengan Merc C Class Compressor. And before she joined the business, dia tak pernah ada PASSPORT. And alhamdullilah segala-galanya bermula dengan business Premium Beautiful under GLG!! And dia masih buat partime dan incomenya RM35k a month. Dan sekarang she is the fulltime PBpreneur. 

Taken at Atcen Learning Centre

Taken at Atcen Learning Centre
Selain dari tu, ada juga slot bagaimana nak memaksimakan penggunaan blog, FB dan instagram sebagai medium utama bisnes ni. Banyak maklumat yang dikongsi oleh suami CDM Sha yang juga pakar komputer ni. 

Satu quote yang  aku rasa menarik untuk dikongsi adalah. 

"If we do too much analysis, it will lead us to paralysis"

Ada paham? Banyak sangat pikir, tak kemana jadinya. So, kita redah jerrr! Apa yang ada di depan mata, kita hadapi je. Yang penting....

Be part of our TEAM today!! 
Be in the Right Group! 
Choose GLG!!
We will guide you to Success!

Ok, lets have a look on some pictures.

Wani, Gee, CDM Sha Khalid, CDM Shaliza Aziz, Yana dan makcik bulat

With bisnes partner


The GLOWing GLAM members
Bertuah sangat berada dalam goup ni. Setiap langkah diajar. 
Alhamdulillah. 

Sape berminat, boleh contact ai ye.. 

O13 9943935

No comments: