.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, April 6, 2013

Ngamok sikittt!


Ye, siyes rasa nak mengamok. 

Terkadang bila duduk memerap dalam rumah di tioman, di hujung minggu. Sering aku pikir, "Why on earth i must be here while I have a husband in the mainlain. In OUR HOME?"

Lagi rasa nak mengamok bila tiket nak keluar dan masuk hujung minggu ni dah habis. Dan tiket 2 minggu lagi pun dah habis. 

What are the tourists looking for here? You are taking all of the seats that are meant for me!

Pasal PRU ni pun aku rasa nak mengamok jugak. Release je la bila tarikh PRU. Aku nak book tiket ni wehhh! Dah la tiket Berjaya Air ni bukan boleh nak ditukar-tukar tarikh. Sume Q class. Q class ni, kalau kau tak check in time tu, maka burn la duit kau. Macam kan aku ni gaji 16 ribu! Tak tau la sempat ke tak nak balik ngundi. 

Even i said, "I cant bear this anymore!" Still aku kat sini. Melalui hari demi hari kat sini. Dalam tak tahan tu, dah habis setahun, 2 bulan, 20 hari kat sini. 

Kerana ALLAH dah tetapkan ini yang terbaik untuk aku. 

Kerana Dia tahu aku kuat. Kuat untuk melalui ujian arwah umi dijemput kehadratNya dalam pelukan aku. KUat untuk melalui liku-liku hidup jauh dari kampung halaman, jauh dari keluarga-keluarga tercinta. Kuat untuk melalui waktu-waktu berjauhan dengan suami. Kuat untuk melalui hari-hari dalam perkahwinan dengan soalan yang dilontarkan oleh kawan-kawan yang dah pun menimang cahayamata, "Awak bila lagi...."

Hmmm, suami balik kerja berhenti minum dengan kawan-kawan pun boleh jadi gaduh sebab aku cemburu dia kat tanah besar boleh drive kereta, shopping dan makan di kedai sedangkan aku kat sini tak boleh. 

InsyaALLAH, ada rezeki, semoga ALLAH perkenankan doa kami untuk duduk bersama nanti. 

EGTUKAR pun dah selamat isi. Semoga manis jawapannya nanti. Amin, amin, amin.