.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, July 15, 2013

6 Ramadhan dah.... tapi....

Sekali pun tak dapat bersahur dan berbuka dengan suami. Apatah lagi sama-sama masak untuk berbuka dan bersahur. Bertuahnya aku adalah suami sangat rajin menolong bila aku masuk dapur. Tapi masa alahan teruk hari tu, aku yang tolong dia masak. Hehe... 

Plan nak jumpa cuti Nuzul Quran nanti. Since tiket Berjaya Air mahal nak mam~ maka aku apply cuti sehari awal. So, aku keluar dari pulau pada hari Rabu minggu depan. Masa tu dapat tiket harga RM 183 instead of RM 263 keesokkan harinya. Gila tak, beza sehari je, harga tiket berbeza dekat RM80. Padahal kapal terbang camtu la jugak. Takdenya dapat seat lagi cantik atau lagi luas. Huhu. Tadi pun masa tengah booking tiket, masa nak buat pembayaran, tetiba sistem down. Eh, eh! Aku dah agak dah, ni mesti dia nak tukar harga tiket ni. Sebab pernah jadi dah hari tu, aku sempat book je, then system down. Pastu kawan aku nak beli tiket untuk keluar sama-sama dengan aku, harga tiket naik. Sekali aku cek, ye betollll!!!! Dari RM 183 dalam sekelip mata bertukar jadi RM 228. Hoiii!!! Jangan nak cekik darah sangat bolehhh? Nasib baik aku sempat book. Tapi tak sempat bayar. Maka bertambah satu kerja kena bayar di kaunter selewatnya esok. Awal tahun hari tu tiket dia RM 113 je. Nak buat camne, flight pelancongan. Ada la waktu off season, peak season nyeeee.. 

Lambatnya lagi nak jumpa suami. Sedih betul berjauhan macam ni. Allah je yang tahu perasaannya. Semua kawan-kawan yang berjauhan pun rasa macam tu. Perasaan tu tak terucap. ALLAH je yang faham. Dan alhamdulillah, ALLAH jua yang meminjamkan kekuatan untuk kami mengharungi dugaan ini. Tapi alhamdulillah, dapat jumpa 5 hari masa cuti Nuzul Quran nanti. Rezeki anak dapat jumpa ayah dia lama sikit. 

Then, masuk seminggu ke pulau, keluar lagi hari jumaatnya tu sebab NUTP dah umumkan 5 dan 6 Ogos adalah cuti berganti. Maka, marilah kita bercuti raya 2 minggu. Alhamdulillh sekali lagi. 

Hujung minggu lepas, aku keluar menumpang kasih di rumah family roomate di Selendang. Perghhh, rasa nikmat gila dapat shopping, beli kuih di Bazar Ramadhan, berbuka dan bersahur berhidang dan disediakan. Rasa macam masa zaman umi masih ada. Hmmm. Masuk pulau semalam, perghhh laut bergelora gila. Terumbang ambing feri. Dah la instead of 2 jam, perjalanan semalam mengambil masa 3 jam sebab dia lajak ke Salang. Tak pernah-pernah aku mabuk sampai muntah, semalam nahhhh ambik kau! Pecah rekod sepanjang berada di Tioman 1 tahun setengah, muntah dalam feri. Pembawakan budak kot. Hehe...

Sampai rumah, sambung muntah lagi sebelum tido. Lepas isyak, muntah lagi. Habis nasik berbuka. Phewww! Serik naik feri rasanya. Tapi kalau tiket Berjaya Air RM 263, tak berbaloi nak beli. Baik la aku pujuk anaknda dalam perut ini untuk naik feri lagi. Bertabahlah anakku. Huhu...

Sekian sahaja bebelan tanpa gambar. 

No comments: