.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, August 13, 2013

An-Nur lagi.... Gender baby? Surpriseee!!!!

4 minggu lepas, ada scan baby di klinik kesihatan Tekek. Seorang diri tanpa suami. Masa tu bila aku cerita dekat suami yang doktor susah nak snap gambar baby sebab aktif dia pusing-pusing, suami senyum mcam tak percaya. Hari ni kita tunjuk bukti dekat dia. .

Kebetulan kami sampai dari kampung pukul 4.15 pagi tadi, suami yang septutnya kerja terpaksa cuti. Lalu, marilah kita ke Klinik An-Nur lagi untuk scan baby. Kali ni pun request nak jumpa Dr. Phia Muajer. Walaupun lambat jugak nak tunggu turn, around 2 hours sebab doktor rehat 30 minit untuk solat zohor, tapi masuk je jumpa doktor, terus senyum je. 

Pastu masa nak start scan, doktor ajak suami tengok sama. "Jom ayah, kita scan baby." Alahai, senyum je Mr. Polaris bila doktor panggil ayah. 

"Ok, ni kepala dia. Ni hidung dia. Mancung hidung dia ni..."

"Ye la, ikut ayah la tu." Kata ibu yang sedar hidung dia tak mancung. Hehe... 

"Bila boleh tau jantina dia ye, Dr."

"Sekarang baru 18w 3d, awal sangat lagi ni tau gender."

Pastu Dr. Phia scan tunjuk satu-satu, lengan baby, perut baby, jantung dia, kaki dia. Dan tiba-tiba....

"Eh, ni nampak dia punya tuttt..." Kami senyum-senyum je la... Tapi kejap je la pun baby tunjuk sebab lepas tu dia dah kepit kaki dia. Tau la malu. Hehe.. Suka la tu Mr. Polaris dapat apa yang dia nak. Hehe... 

And a long list of the baby's name that I have now, have to be kept for the next baby. InsyaALLAH. The first wrong mother's instinct. Hehe... So ayahnya, moh la kita carik nama lain.... 

So far, berat baby boleh tahan kata doktor. Sesuai dengan usianya. Alhamdulillah, semoga baby sentiasa dalam rahmat dan lindungan ALLAH. Amin. 

Total cost untuk scan dan consultation semalam RM 65. 

Sekian sahaja update tentang baby. Next entry, insyaALLAH cerita tentang raya. 


No comments: