.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Saturday, August 17, 2013

First time mengari... (Itu pun nak cerita.. hehe)

Ehh, first time ke eh? Rasa kalau diingat-ingat secara jujurnya, kali ke dua kot. Kali pertama masak kari sotong, tak menjadik oiii! Malu mak cik kat periuk kat dapur tu. Lepas tu memang tak pandang la rempah kari. Aku lagi suka masak lemak cili padi. Senang. Campak-campak, menjadik! Tapi hari ni sebab dari semalam suami request nak kari telur, maka try la mengari buat kali kedua dalam hidup.Kali ni online dulu sepam dua carik resipi. Muehehe... 

Lalu, tertarik dengan resipi kari telur pecah. Boleh la try. Tapi resipi aku ubah-ubah sesuka hati jugak. Maka, macam menjadik je. Hehe.. Nanti nak tambah kubis goreng. Ok la tu kot...  

Biasanya pun kalau aku masak memang dua lauk je. Kalau banyak-banyak suami tak reti makan. Nasib la dapat suami tak suka sangat kari2, santan2 nih. Biasa dia request asam pedas, singgang, singgang pedas je... Kali ni aiii, request kari pulak. Pembawakan budak kottt. Hehe... 

Esok dah balik pulau. Dah 2,3 hari asik menangis je. Sian baby, mak dia asik sedih je. Nak buat macam mana, hati memang tak rela nak tinggalkan suami. Lalui lagi hidup berjauhan. Sakit pening, tanggung sorang-sorang. Suami pun makin kurus. Kadang-kadang, dia tengah rehat balik dari kerja, rasa sedih sangat renung muka dia tengah tido. Dah la kerja berat. Penat. Makan minum takde isteri jaga. Kain baju, pinggan mangkuk kena cuci sendiri. Harap nanti ada rezeki baby untuk duduk sebumbung dengan mak ayah dia. Amin. 

No comments: