.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Sunday, September 22, 2013

Anak baik ini...

Hokey, hari ni rasa nak cerita perasaan tentang anak. Walaupun baru merasa dia berada dalam rahim aku 6 bulan n still counting, tapi dah ada beberapa perangai anak yang aku perasan. Ecewah. Statement tak leh blah. Sekalinya tersilap instinct keibuan ni sekali lagi, malu. Hehe... 

Aku rasa kan, ecewahhh... 

Pertama; Anak aku ni memang menurun ayah dia. Banyak benda yang aku suka, aku dah tak suka buat masa mengandung. Pastu terikut kesukaan suami pulak. Benda pertama yang kami realize adalah, aku tak suka dan benci betul nak bergambar sejak pregnant. Kalau dulu, lepas bersiap sebelum keluar dengan suami, snap pic sekali. Pastu masuk kereta, sebelum gerak, snap lagi sekali. Pastu dalam perjalanan lagi. Pastu bila sampai destinasi lagi. Masa makan, xyah cerita la. Haha! Padahal gi Giant dekat rumah je. Hehe. 

Kedua; suka makanan kampung. Western-western ni tak berapa nak lalu. Kalau dulu, tiap kali keluar pulau jumpa suami, memang tak sah kalau tak gi makan KFC, pizza, san francisco,secret  recipe. Tapi sekarang ni, kalau dapat makan singgang ikan, ikan goreng, sayur air, budu, ulam tu kenyang sampai petang. Menendang anak dalam perut punya la suka. Pastu hari tu, sebelum masuk pulau, pagi tu masak ikan singgang, goreng ikan, makan dengan ulam dan budu. Awal sikit lunch sebab nak bertolak ke airport. Di airport, beli Subway. Sampai pulau, makan. Muntah baq hanggg! Hehe... Ape barang makan Subway, mak!!! Kata anakku. Haha!

Pastu, rasa tak berapa selera nak beli makanan yang kedai masak. Nak jugak masak sendiri. Walau setakat roti bakar atau lempeng bodoh sapu butter. Kalau tak larat nak masak atau takde bahan tu, boleh la beli kat kedai. Tapi lepas tu tahan saje kalau rasa nak keluar balik... Gitewww....

Ketiga; sejak pregnant aku geli nak pakai sabun mandi liquid based. Kalau paksa pakai mesti muntah. Ingatkan aku tak tahan dengan bau dia. So kerap la tukar2 sabun mandi sampai la satu masa tu, kami check in hotel di Mersing, hotel tu provide sabun bar kecik2 jenama May tu, punya la aku suka dengan bau dia. Bila mandi pun tak muntah. Aiseh, sabun tu je anakku suka??? Jimat duit apak kau, nak.... Hehe. Lepas tu, memang kami kutip la sabun tu. Tinggal lagi syampu je yang takde dalam bentuk bar. Terpaksa la tahan kan saje rasa geli geleman tu. 

Hmm, cukup la 3 dulu. Nanti kang anak keluar tak sama citarasa dengan apa yang aku tulis ni kang, aku gak yang malu sendiri... Hehe. Orait. Till then. 

No comments: