.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, October 1, 2013

2D1N honeymoon in Tioman

Sabtu lepas, 28 September suami berpeluang menjejakkan kaki buat pertama kalinya di bumi Tioman tempat isterinya ini menabur bakti. Dah setahun setengah kawen baru berpeluang berhoneymoon di Tioman  bersama suami. Honeymoon la sangatttt.. Tapi memang best la bila suami yang datang ke sini. Tapi sebenarnya aku lagi suka balik ke rumah kami di Labu tu setiap dua minggu sekali. Ye la, rumah tangga kotttt... Memang la rasa macam rumahku syurgaku. 

Suami datang 2 hari 1 malam je. Itu pun menjadi salah satu faktor kenapa aku lagi suka balik Labu daripada suami yang masuk ke sini. Quality and quantity time spent together. Ye la, suami cuma cuti sehari, hari Ahad. Kalau dia nak masuk sini, kena mohon cuti sehari, hari Sabtu. Ahad dah balik. Buat penat badan je travel. Tapi kalau aku yang keluar, Jumaat aku dah boleh balik Labu. Ahad masuk. Lama la sikit boleh jumpa. Kan... 

Apapun, bila suami sampai, alhamdulillah. Selamat mabuk laut. Still in one piece. Lega. Hehe.

Baru sampai
Mr. Polaris sampai dalam pukul 2 petang lebih camtu. Bawak dia lunch dulu, kemudian balik rumah. Rehat. Ingat petang tu nak ke Taman Laut, tapi rasa macam lagi best gi pagi. So, postpone pagi esok je. Hari pertama rehat-rehat kat rumah je. 

Malam aku masak lauk simple yang tak best kalau makan sorang. Kena makan ramai-ramai. Nasik. Ikan singgang. Ikan goreng. Budu. Ulam terung. Perghhh, 2 kali makan bertambah lepas 2 hari baby tak jumpa nasik. Kesian anak. 








Di Taman Laut, tak mandi pun. Kalau tak pregnant ni, harus aku dan suami sama-sama mandi laut sambil bagi makanan kat ikan-ikan comel tu. Takpe la, next time. InsyaALLAH time tu dah dapat bertukar dan kami datang sebagai pelancong. Hehe. Amin.... 

Biasanya kalau nak mandi di Taman Laut, kami akan datang pukul 7 pagi. Matahari tak panas dan yang penting takde pelancong. Pukul 9 pagi, bila pelancong tiba dengan bot-bot sewaan mereka, kami balik la. Tak best mandi ramai-ramai sampai berlaga kaki nak berenang. Eceh, berenang la sangat. Pakai life jacket boleh la. Hehe. 

Hari tu tengok pelancong dan orang tempatan je mandi-manda. Students pun ada. Suami punya la kagum tengok anak-anak orang tempatan baru usia 5, 6 tahun selamba yaya je terjun dari pelantar, berenang di Taman Laut tanpa life jacket. Ye la, dah itu memang life diorang. Hujung minggu, kalau tak mandi di laut, ke mana lagi merek anak tuju? Lepak di shopping complex? Fast food restaurant. Never crossed their mind!

Satu tempat itu je lah yang sempat aku bawa suami. Tapi at least Mr. Polaris dah tau jarak kuarters dengan sekolah, kedai runcit, bank, airport, jeti, klinik dan lain-lain tempat yang aku selalu pergi. Dekat je pun... 

Tak sempat bawak dia explore banyak tempat sebab feri dia hari Ahad tu pukul 1. So, pukul 12.45 dah kena gerak gi jeti. Sedih sangat nak lepaskan suami balik. Rasa nak nangis. Tapi tahan sebab ramai orang yang dikenali di jeti tu. Malu. Hehe. 


Pergi membawa buah hati dinda
Nasib baik suami tertinggal baju berharuman dia di bilik aku. Boleh la buat tempat melepas rindu sebelum tido. 

Alhamdulillah, ALLAH anugerahkan rindu yang terindah ini dalam rumahtangga kami. 
Walaupun dah 8 tahun, 2 minggu, 1 hari bercinta, perasaannya tetap sama seperti dulu. 
Rindu, kasih dan sayang tak pernah berkurang. 
Sentiasa bertambah dari hari ke hari. 
Alhamdulillah.


Sebenarnya bila taip perenggan yang atas tu, baru aku perasan, kami lupa nak celebrate anniversary percintaan kami yang jatuh pada 16 September hari tu. Hehe... 
Nasib 2,2 lupa. Kalau tak, aku la yang sentaps. Hehe. 

Takde cerita pasal anak dalam entry ni. Biar aku saje yang simpan cerita excitement anak semasa menunggu ketibaan ayah dia ke pulau hari tu. Hehe. 

Till then. 

No comments: