.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, October 7, 2013

Weekend without husband, with the baby inside the tummy

Begitu tajuk, begitulah cerita. 

Weekend yang ke berapa tanpa suami pun aku tak tahu. Tak daya dah nak kira. Yang aku hafal, lepas cuti raya haji seminggu nanti, masuk pulau untuk 4 minggu persekolahan sebelum bercuti untuk 4 bulan setengah. Sounds yeay kan... Tapi sebelum yeay tu, bertabahlah mengharungi hidup di sini. 

Kadang-kadang, dengan emosi orang hamil, penat kerja, lenguh kaki, sakit badan, badan yang berangin, makanan lambat turun rasa tersangkut katvl tekak, sendawa tapi rasa nak muntah, memang mampu nangis je sorang2 sebab tak tahan sangat  dah. Nak urut sendiri kaki, perut dah jadi penghalang dah. 

Sekarang ni pulak, nafsu makan menjadi-jadi. Tak menjadi sangat pun sebenarnya. Tapi, dah mula rasa cepat lapar. Bila lapar tu, bukan rasa yang manja2 je, terus lapar yang kalau tak makan sekarang, confirm angin gastrik melanda. Tapi takpe, demi anak. Mak sanggup terima je. 

Mujurlah saat2 akhir kehamilan nanti diberi peluang untuk ditempuhi bersama suami dan kemudiannya bersama keluarga. Alhamdulillah. 

Apa? Ramai dok puji-puji kami pandai bajet masa nak pregnant sebab boleh sambung cuti sekolah dengan cuti berpantang? Takkk la..... Itu ketentuan ALLAH untuk kami. Itu yang terbaik yang direncanakan ALLAH. Alhamdulillah. 

Baby stuff lists? List dah siap, dah pun start beli. Tapi online je la dulu. Beli diaper bag, kasut comel yang aku aimed dari dulu lagi tuuuuu, dan some sleepsuits and rompers. 

Tentang list baby stuff ni pun aku tak paham. Makin lama aku peram, makin panjang pulak list nya. Haha! Beranak kahhh? 

Confinement set macam berminat dengan Tropical Herbs by Amway. Tapi nak add on Brown Formulation Soap and Coconut Oil dari Tanamera sebab tengok reviews pengguna, semua macam best je. Harap sangat adik-adik aku nanti sudi tolong aku habiskan semua barang dalam confinement set tu masa berpantang nanti. Nak harapkan suami, jauhhh.... Umi pulak takde. Ok, sedih! 

Dah la. Tutup citer. 


No comments: