.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Sunday, August 10, 2014

GLAM Raya dan Open House [errr stockist actually] 2014

Selamat Hari Raya, Maaf zahir batin... 

Lambat betul nak post entry di blog sekarang. Dah 2 minggu pun belum up entry Aidilfitri di kampung. Biasa la.... Nasaie is demanding almost 100% ibu's attention.... But love u so much son. 

Hari ni sempat curi masa sikit sementara Nasaie tidur, sambil-sambil siapkan constructing 3 exam papers (pheww, lappeluh) dan rushing nak keluar visit neighbour di hospital dan beli barang buat kek sikit nanti.... Harap sempat la... 

Ok, hari ni nak share aktiviti Green Leaders Academy Malaysia (GLAM) sempena Aidilfitri.


Yupp! Two Raya events in one day. Sila pakai Premium Beautiful to avoid over eating phenomenon. 

GLAM Raya is our annual celebration. Biasanya kami akan pakat-pakat masak dan bawak makanan secara potluck di GLAM. Meriahhhh! Macam raya di kampung with a bigggggg family. Besttt!!!! 

Since aku tak dapat attend sebab suami kerja, aku share je gambar-gambar dari business partners yang berpeluang hadir. 





Meriahkannn... Penuh meja dengan makanan tradisional dan ala western... Perghhh... Kecoq lioq!!! 

Dan malamnya, menghadiri open house di Stokis B31, Klang. Tam Spider pun ada.... Tapi segan nak bergambar.... Aku syak dia pun one of our agents sebab dia geng dengan group JTX... Hikhik! 


Apa-apa pun kita makan dulu!!! Makanan sedap-sedap. Terutamanya ayam golek tu. Baru je topup, habis. Heaven ibu ayah makan since Nasaie dah ada baby sitter. Hehe... Tengok tuuu, dia dok renung je aiskrim Mummy Ida dia... Hehe... 


The business environment bertambah-tambah menyeronokkan bila best friend turns into my business partner... Heaven! Jom sama-sama upgrade family's financial, dear! 

Ni Mummy Ida dan Daddy Amir... Mak dan ayah angkat Nasaie... 

Our wide range of hot products. Fast selling items! 


Tengok tuuu... Counter supposes to close at 6.30 pm, but at 9.30 pm pun ramai lagi yang dok serbu kaunter nak restock barang. Oiii, open house pun nak shopping ke... Hehe... 


Ok, the part is after the makan-makan session, ada sesi perkongsian pengalaman dari CDM Cikgu Mat. He used to be a headmaster. But he quitted before retire to give his full commitment to this business. Dah berkecimpung dalam dunia Hai-O almost 20 years. Padahal masa dia join dulu, Hai-O dikuasai oleh orang Cina. Semua katalog dan brochures pun in Chinese. But did he care??? Nope! He struggled and succeed. In fact, bermula dari dia lah ramai-ramai usahawan-usahawan Melayu Hai-O lahir. Terima kasih CDM Cikgu Mat atas segala usaha dan jasa. 

Satu perkara yang aku ingat pesanan Cikgu Mat, berniaga ini membahagiakan. Why? Jom sembang personally. Nanti aku share. 

Dan last session has to be photoshoot session!!! 


With CDM Hanis Haizi, the founder of GLAM. A plain housewife who turned to a successful entrepreneur with 6 figures income. 


With CDM Shaliza Aziz, the founder of The Diamond Circle (TDC) who continuously hold our hands into the right track and direction. The one who always give continuous support and guidance to us. An ex-banker who turned into 6-figure-income fulltime GLAMpreneur. Your are my idol, Kak Ija!!! 


Dan di akhir majlis, Nasaie bertuah ni buat tak heran bila ayah dan ibu hulur tangan nak ajak balik. Hambooii!!! Best ye dukung dengan Daddy Amir???? 

Nanti jumpa lagi!!!!











1,2,3 and keep counting.... Hamboiiii!

Alhamdulillah hari ni dah pun hari terakhir berpuasa di bulan Ramadhan. Sedihnya Ramadhan dah nak berlalu pergi... Semoga berkesempatan lagi bertemu Ramadhan akan datang.

Alhamdulillah, Ramadhan kali ini, Allah rezekikan kami berpuasa bertiga. Bersama suami dan anak. Alhamdulillah jug perjalanan Ramadhan kali ini bersama dengan breastfeeding activity yang dipermudahkan Allah. Susu sentiasa ada seperti sebelum Ramadhan untuk Nasaie. Cuma 2,3 hari sebelum balik kampung, susu macam dropped sikit sebab aku malas mengepam. Hehe! 

Bersyukur juga ke hadrat Ilahi kerana dikurniakan suami yang ringan tulang. Yang rajin sangat membantu menjaga Nasaie dan rumahtangga. Mempermudahkan setiap urusan. Love you lah sayang.....

Alhamdulillah, minggu ni, 17 Julai hari tu Nasaie dah genap 6 bulan. Sempurna jugalah penyusuan eksklusif susu ibu untuknya. Nasaie memang minum susu ibu selama 6 bulan ni dan aku tak bercadang nak bagi formula milk pun. Tapi dia dah start makan solid food sejak 5 bulan. Eksklusif cane tu? Hehe... 

Dan pencapaian beratnya untuk 6 bulan adalah 7.75kg.

Alhamdulillah. Syukur teramat. 

Tetiba xde idea. Hehe... Daaa~