Friday, December 12, 2014

Marine Essence Beauty Bar Tiruan

Allah! Allah! Allahuakhbar.

Terkejut sangat dapat info ni dari Jannah dan Muna, team members The Diamond Circle. 

Rupanya ada Marine Essence Beauty Bar yang tiruan... Bahaya! Sangat bahaya sebab Marine Essence Beauty Bar yang asli diperbuat dari bahan semulajadi yang selamat digunakan hatta pada kulit bayi sekalipun. 

Bayangkan ada yang terbeli sabun tiduan dan menggunakan pada bayi? Allah, tak sanggup nak fikir.... 


Bagaimana cara nak mengenalpasti sabun tiruan dan asli? Caranya potong sikit, letakkan dalam sudu dan bakar. 

Sabun tiruan akan bertukar kehitaman manakala yang asli cuma berubah bentuk menjadi cecair tanpa berubah warna. 

Sabun asli berharga RM 105 sekotak yang mengandungi 3 biji sabun dan sabun  tiruan dijual semurah RM 30 sekotak. Ye, semurah itu. 

Jadi berhati-hati ye. Jangan sebab nak beli dengan harga yang murah anda terbeli yang tiruan. Takut memudaratkan anda. 

Maka, belilah dari ejen Hai-O yang berdaftar dan sah. At least kalau dia jual barang tiruan, boleh lapor kepada syarikat. Senang nak trace kan sebab setiap ahli Hai-O ni ada nombor keahlian masing-masing. 

Ok, itu sahaja perkongsian dari Egie  malam ini. 


Sekian, 

Izyan Alias (ID: 632721)

3 comments:

syah eyie said...

Salam..tadi sy ade beli sabun ketiak ni dkt kdai.. balik umah tuu bru prsan y wrna die bkn hjau cerah mcm dlm pic (hjau gelap).. sabun sy beli nii tiruan ke? Lau tiruan, boley x amek tindakan kt kdai tu? Mohon pencerahan..terima kasih..

Izyan Alias said...

cuba call HQ Hai-o, 03-33488588

Aechaziz said...

Sis baru je saya beli dgn harga rm95 utk sekotak incl postage. Tp sabun kalini beza dengan yg saya beli selalu. Dr segi warna dan bau dia. Hm sayang nya duit. Rasa macam da kena tipu da. Utk hq ada email tak?