.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, July 14, 2015

Cara Kekalkan Berat Badan di Aidilfitri

Assalamualaikum. Topik penting ni di musim perayaan, kan? 


Cuba tengok ni... Hati je gentar tengok kalori kan? Tapi mulut dengan perut buat tak endah je. 

Kesannya!!!! 

Mula la ada yang masuk kereta je terus unbutton jeans. Yang perempuan pulak bukak hook kain. Perut rasa sendat ke kan... 

Ambil gambar pun sedut-sedut perut takut tersentil dalam gambar. 

Ok, mari Egie share cara nak kekalkan bentuk badan dan berat di musim perayaan. 

Pertama! 


Wajib pakai Premium Beautiful Corset. Selain cantikkan bentuk badan, PB juga membantu baju raya anda yang cantik vogey de vass tu nampak lebih terletak. No more saggy breast, tiang lampu body shape, muffin top, etc! 

Nampak kan perbezaan tanpa PB dan selepas pakai PB? 

Selain itu juga PB corset menjadi thermostat yang akan bagi signal perut dah penuh... Wahh, fizik sangat masuk bab termostat gitu... Haha! 

Lelaki pula boleh pakai Waist Nipper yang unisex tu. Juga berfungsi sama seperti Premium Beautiful. 



Kedua! 

Malam, selepas Isyak, minum la BV Alfalfa dan 2 biji Garlic Tablet untuk detox dan buang angin. Siang tadi dah makan banyakkan? 

Lagi bagus kalau detox dengan Garam Buluh Premium Drink. 

          Set Kurus Bajet Set A dan B

Ketiga! 

Kalau perut sebu sangat sebab terkejut masuk macam-macam lepas sebulan berpuasa di bulan Ramadhan, bancuh secawan Mineral Coffee panas, minum. Kemudian telan 2 biji Garlic Tablet. InsyaAllah you'll feel better. 


Sekian perkongsian tips dari Egie, your Premium Beautiful Expert. Semoga hari raya anda lebih bererti tahun ini. InsyaAllah, amin. 


Pssst! Jom jimat RM600-1400 dengan pembelian Premium Beautiful sebelum 1 Ogos. Contact Egie for further info. 


Resepi Sup Ayam Lain dari yang Lain

Amboi, masak sup ayam pun up entry, kannn? 

Egie just nak share resepi sup ayam lain dari yang lain ni sebab dulu-dulu Egie memang tak makan ayam bila buat sup, tomyam atau gulai. Egie prefer ayam goreng sebab lebih berperasa. 

Sape geng dengan Egie? 

Ehh, takde ke? Haha! 

But then bila Egie try masak sup ayan atau tomyam dengan cara ni, baru rasa boleh makan ayam yang tidak bergoreng. 

Macamana? 


Bahan-bahan:
1. Rempah kulit kayu manis, bunga lawang, bunga cengkih dan cardamon. 
2. Sesudu kecil rempah kurma atau ikut isipadu sup yang anda nak buat. Biasa main tuang je. Hehe...  
3. Ayam
4. Carrot, kentang, saderi
5. Air
6. Garam gula
7. Bawang putih ketuk dan halia

Cara-caranya: 
1. Tumis bawang putih, halia dan rempah tumisan sampai bawang putih perang. 
2. Masukkan rempah kurma. 
3. Masukkan ayam. Kacau rata hinggaair ayam kering. 
4. Masukkan air. 
5. Dan mendidih baru masukkan carrot, kentang dan saderi. 
6. Masukkan garam dan sedikit gula. 

Dah boleh hidang dengan taburan daun sup, bawang goreng homemade my favourite, hirisan cili padi dan limau nipis. 


Tuesday, July 7, 2015

Jimat RM 74 dengan pembelian Mineral Coffee


Berita baik untuk pencinta-pencinta Mineral Coffee macam Egie dan korangggg!!! 

Tak pernah-pernah Sahajidah Hai-O bagi harga runtuh menggegar Kinabalu macam ni tau!!!

Kalau sebelum ni anda beli Mineral Coffee dengan harga RM30, kali ni anda cuma bayar RM 286 untuk pembelian 12 kotak atau 1 dozen Mineral Coffee. 

Boleh terus simpan stok! Semua suka minum kopi pembekal tenaga dan pembantu anda kurus ni, kan??? 

Dannnn....

Anda jimat RM74!!!! 

Untuk yang berminat nak grab this offer, contact Egie di 013-9943935 to place your order.