.:Our Path of Life::.

Daisypath Anniversary tickers
Daisypath Anniversary tickers
Lilypie Angel and Memorial tickers

Monday, August 24, 2015

Rupanya ada rawatan alternatif bayi jaundice tanpa ubatan

Pengalaman melahirkan An Nasaie merupakan pengalaman paling mahal dan bernilai dalam hidup. Kecuali, terpaksa bermalam di hospital 3 malam kerana Nasaie demam kuning.

Sungguh, dengan badan kita yang lemah kesan dari proses bersalin, tanpa bengkung yang berfungsi mengemaskan dan memanaskan perut dan yang paling ngilu, luka jahitan. Sukar dan menguruskan diri di hospital. Semasa di tahan di wad, Egie berazam untuk usahakan anak-anak selepas An Nasaie tidak mengalami jaundice. 

Cukuplah sekali merasa pengalaman macam tu. Dari bilik kelas pertama hospital kerajaan, terpaksa keluar ke wad biasa kerana bilik kelas pertama mempunyai ruang terhad untuk menempatkan mesin fototerapi. Ruang privasi sudah tiada di wad biasa. Terpaksa pula bertudung seharian di ruang wad yang terbuka. 

Paling sedih dan memedihkan perasaan bila lihat anak yang baru lahir gayat tanpa baju dan bedung dalam baby cot. Di bawah cahaya fototerapi biru dengan mata bertutup pulak tu. Memang Egie tak henti-henti menangis tengok An Nasaie masa tu. 

rawatan bayi kuning
An Nasaie sewaktu rawatan fototerapi

Walaupun nurse tak bagi letak bantal, tak bagi alaskan dengan kain, tak bagi selimutkan An Nasaie sewaktu rawatan fototerapi, Egie sendalkan jugak dengan bantal. Bayi baru lahir yang terbiasa kemas dan hangat dalam rahim ibu, tentulah dia gayat dalam baby cot tu.... 

Egie selimutkan jugak dengan kain napkin yang lebih nipis supaya cahaya biru tu dapat tembus juga. 

rawatan bayi kuning
Ini selepas mandi pagi di wad.
 Ayahnya cuma dapat jenguk dari tingkap je. Ibu yang manja ni lagi la bergenang air mata. 

Asal suami datang je, Egie nangis rayu suami mintak izin doktor untuk balik. Mujurlah hari keempat di hospital, kami dibenarkan pulang. Masa tu badan memang rasa berat, lenguh tu tak payah cerita lah.... Sungguh, kalau boleh diulang semula, rasa tak sanggup nak melalui saat-saat di hospital. 

Masa di wad, memang 1 wad tau Egie manja. Makan cuma bila suami datang suapkan. Kalau tak, memang tak makan. Dah la makan disuap suami, sambil nangis pulak tu. Ntah pape Egie ni kan... Dah la masa tu sedih mengenang nasib diri yang tak berpeluang dijaga arwah umi dalam pantang. 

Dan kini, setelah mengenali Bio Velocity Sleepmate, baru Egie tahu fungsi BVSM juga mampu membantu menurunkan bacaan bilirubin dalam darah bayi jaundis. 

rawatan+alternatif+bayi+kuning+jaundice


bvsm+rawatan+demam+kuning+jaundice

bvsm+rawatan+demam+kuning+jaundice

Inilah antara testimoni yang kami dapat tentang BVSM yang membantu menurunkan kuning bayi. Walaupun terlewat memiliki BVSM, namun alhamdulillah, kami memang merasa tidur yang lebih puas dan berkualiti dengan BVSM. 

Selepas baca testimoni tu, memang rasa menyesal tak kenal BVSM lebih awal. InsyaAllah untuk next babies, ibu dan stabdby BVSM awal-awal lagi dah. 

Selain BVSM, perkongsian dari rakan-rakan juga mengatakan Mineral Coffee banyak membantu memberi tenaga semasa dan selepas mengandung, menaikkan bacaan HB, mengawal atur bacaan gula dalam darah sehinggakan kawan Egie yang disahkan GDM sewaktu hamil juga, nurse terkejut melihat bacaan gulanya normal setelah mengamalkan Mineral  Coffee. Peningkatan berat badan juga tidak mendadak jika dibandingkan dengan pengalaman hamil anak-anak sebelumnya. Paling best, bayi bebas kuning. 

Itu yang paling best kan? 


bio+velocity+sleep+mate+fungsi+bvsm
Kegunaan lain BVSM



cara+bayaran+bvsm
3 cara bayaran yang sangat mampu milik. Cuma serendah RM65 sebulan. 



Untuk ibu-ibu yang bakal bersalin, Egie memang sarankan standby BVSM ni. Selain untuk menurunkan bacaan kuning bayi, ianya amat bermanfaat untuk membantu ibu-ibu tidur lebih lena, berkualiti dan menyegarkan badan. 


Hubungi Egie untuk maklumat lanjut. 







No comments: