Saturday, May 5, 2018

Skrub badan dari bahan semulajadi

Dulu Egie sangat suka guna serbuk kopi untuk skrub badan. Konon itu la exfoliator yang paling selamat. 

Best sangat lepas skrub badan kan? Kulit mati tanggal, peredaran darah pun lancar. Baru la kulit rasa halus dan lebih sihat. 

Tapi terfikir, sampai takat kulit halus dan peredaran darah lancar je la kalau pakai serbuk kopi ni kan? Tak de bahan untuk lembabkan kulit. Takde bahan untuk merawat kulit. 

Sehinggalah SHOM keluarkan satu produk baru di bawah siri Marine Essence, iaitu Bamboo Salt Nourishing Body Scrub. 

Selain skrub, Marine Essence mengandungi produk syampu, conditioner, bodywash, ubat gigi dan beauty bar yang semuanya berasaskan GARAM BULUH yang memang terkenal dengan fungsinya sebagai ejen antibakteria. 


So hari ini Egie nak share tentang produk skrub je. 

Produk ni memang selamat... 


Tengoklah ingredients body scrub ni. Semua bahan kimia merbahaya takde dalam ni. 

Egie ni pesen kalau dah suka guna produk tu, Egie akan study dulu bahan-bahannya. Kononnya ada background agrotechnology science. 🙊🙊

So, inilah bahan yang ada dalam scrub Marine Essence ni. 

MARINE ESSENCE  BAMBOO SALT NOURISHING BODY SCRUB INGREDIENTS

Sunflower seed oil
Shea butter 
Jojoba seed oil
Lavandula hybrida oil (minyak levender)
Eucalyptus globulus leaf extract (minyak kayu putih) 
Boswellia carterii oil (frankincense - kemenyan arab)
Sweet almond seed meal
Walnut shell powder
Bamboo salt
Camellia sinensis leaf extract (green tea) 
Licorice root extract
Morus alba leaf extract (mulberry)
Mel extract (honey) 

Untuk memudahkan korang faham, Egie dah siapkan artwork. 


Tu diaaa... ada 14 ingredients dlm our scrub yg bermanfaat untuk melembabkan, merawat, mencerahkan dan menganjalkan kulit.

Our scrub ni juga menggunakan natural exfoliators seperti serbuk badam manis dan serbuk walnut yang sangat bagus dalam menanggalkan sel kulit mati dan merangsang peredaran darah yang lancar. 

Most of the ingredients juga ada fungsi antibakteria.


Untuk ME-time memang Egie suka guna set Marine Essence ni. Bukan sahaja sebab bau aromaterapi yang menenangkan sahaja, tapi sebab set Marine Essence ni bagus dan selamat untuk kulit sensitif dan kulit bayi sebab tak ada paraben, takde SLEs, dan sebagainya. 


Tengok, nak habis dah skrub Egie niz jimat banyak sangat kalau ber'homespa' sendiri di rumah. Bayangkan kalau gi spa, satu sesi dah RM 120. 

Tapi satu bekas skrub ni boleh guna lebih  dari 10 sesi. So dah jimat RM 1200 kan? 

Ni Egie kongsikan testimoni Marine Essence Body Scrub. 



Dengan satu penggunaan sahaja pun dah nampak kesan, kan? 

Harga cuma RM 47 sahaja. 

Boleh PM Egie untuk order ye. 
Izyan Alias - 0139943935




Skrub badan dari bahan semulajadi

Dulu Egie sangat suka guna serbuk kopi untuk skrub badan. Konon itu la exfoliator yang paling selamat. 

Best sangat lepas skrub badan kan? Kulit mati tanggal, peredaran darah pun lancar. Baru la kulit rasa halus dan lebih sihat. 

Tapi terfikir, sampai takat kulit halus dan peredaran darah lancar je la kalau pakai serbuk kopi ni kan? Tak de bahan untuk lembabkan kulit. Takde bahan untuk merawat kulit. 

Sehinggalah SHOM keluarkan satu produk baru di bawah siri Marine Essence, iaitu Bamboo Salt Nourishing Body Scrub. 

Selain skrub, Marine Essence mengandungi produk syampu, conditioner, bodywash, ubat gigi dan beauty bar yang semuanya berasaskan GARAM BULUH yang memang terkenal dengan fungsinya sebagai ejen antibakteria. 


So hari ini Egie nak share tentang produk skrub je. 

Produk ni memang selamat... 


Tengoklah ingredients body scrub ni. Semua bahan kimia merbahaya takde dalam ni. 

Egie ni pesen kalau dah suka guna produk tu, Egie akan study dulu bahan-bahannya. Kononnya ada background agrotechnology science. 🙊🙊

So, inilah bahan yang ada dalam scrub Marine Essence ni. 

MARINE ESSENCE  BAMBOO SALT NOURISHING BODY SCRUB INGREDIENTS

Sunflower seed oil
Shea butter 
Jojoba seed oil
Lavandula hybrida oil (minyak levender)
Eucalyptus globulus leaf extract (minyak kayu putih) 
Boswellia carterii oil (frankincense - kemenyan arab)
Sweet almond seed meal
Walnut shell powder
Bamboo salt
Camellia sinensis leaf extract (green tea) 
Licorice root extract
Morus alba leaf extract (mulberry)
Mel extract (honey) 

Untuk memudahkan korang faham, Egie dah siapkan artwork. 


Tu diaaa... ada 14 ingredients dlm our scrub yg bermanfaat untuk melembabkan, merawat, mencerahkan dan menganjalkan kulit.

Our scrub ni juga menggunakan natural exfoliators seperti serbuk badam manis dan serbuk walnut yang sangat bagus dalam menanggalkan sel kulit mati dan merangsang peredaran darah yang lancar. 

Most of the ingredients juga ada fungsi antibakteria.


Untuk ME-time memang Egie suka guna set Marine Essence ni. Bukan sahaja sebab bau aromaterapi yang menenangkan sahaja, tapi sebab set Marine Essence ni bagus dan selamat untuk kulit sensitif dan kulit bayi sebab tak ada paraben, takde SLEs, dan sebagainya. 


Tengok, nak habis dah skrub Egie niz jimat banyak sangat kalau ber'homespa' sendiri di rumah. Bayangkan kalau gi spa, satu sesi dah RM 120. 

Tapi satu bekas skrub ni boleh guna lebih  dari 10 sesi. So dah jimat RM 1200 kan? 

Ni Egie kongsikan testimoni Marine Essence Body Scrub. 



Dengan satu penggunaan sahaja pun dah nampak kesan, kan? 

Harga cuma RM 47 sahaja. 

Boleh PM Egie untuk order ye. 
Izyan Alias - 0139943935




Tuesday, May 1, 2018

Infinence Skincare untuk kulit lebih cerah, sihat dan remaja

Hai assalamualaikum... 

Excited sangat nak share tentang Infinence ni!!! Sebab Egie sendiri dah rasai perubahannya. Memang highly recommended untuk korang yang ada masalah kulit sensitif, jerawat, jeragat, kulit kusam, tona tak sekata, kedutan dan sebagainya. 



#infinenceskincare ni bukan sahaja mengandungi sel tumbuhan aktif dari 
📌 Mexican Poppy
📌 Bluebird Hibiscus
📌 Damask Rose
📌 Four O'clock 
📌 Tuberose

TAPI... Ada juga sel tumbuhan Asia yang hebat-hebat belaka fungsinya untuk kulit orang Asia iaitu: 

📌 Pegaga
📌 Aloevera
📌 Timun batang
📌 Ekstrak soya
📌 Guarana
📌 Kolagen marin
📌 Ekstrak buah zaitun

Semuanya bersatu dan bertindak bersama melawan penuaan, membantu penyembuhan, memperbaharui sel kulit, melembutkan, melembapkan, menegangkan dan mencerahkan kulit wajah anda

TANPA 

✅ SD alcohol
✅ Mineral oil/silicone oil
✅ Petrolatum
✅ Sulphate surfactants (SLS/ALS/SLES/ALES etc) 
✅ DEA/MEA
✅ Parabens
✅ MIT/MICT preservatives
✅ Artificial colorants

Semua yang bahaya takde tau!!! Memang terbukti selamat.


Egie dah cuba. Ni kulit muka makyong takyah guna filter lagi dah bila nak upload gambar. Pengalaman pregnant sebelum-sebelum ni jerawat meriah betul di dagu. Besar-besar dan nonstop tau! Kulit tu kusam Allah je yang tau. Bila dah bertukar ke Infinence ni, memang puas hati sangat. Sebab  kulit Egie ni kulit sensitif.

Ni Egie share testimoni pengguna Infinence ni. 



PROMOSI MEI! 

☀️ Beli set lengkap, percuma serum bernilai RM 189

☀️ Beli trial kit JIMAT RM 50

PM Egie untuk order atau pertanyaan. 
www.wasap.my/60139943935